Boller med vaniljekrem og bringebær

Nydelige hveteboller med hjemmelaget vaniljekrem og en herlig friskhet fra bringebær. Disse både ser gode ut og smaker himmelsk. Legg de gjerne i fryseren, en tur i mikroen gjør at de blir helt som nybakte igjen.

Boller med vaniljekrem og bringebær

Nydelige hveteboller med hjemmelaget vaniljekrem og bær.

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 1894
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Boller med vaniljekrem og bringebær.

vaniljekrem:
6 eggeplommer
½ vaniljestang
5 dl helmelk
½ dl sukker
2 ss Maizena

deig:
6 dl melk
250g smør
4 dl melis
½ vaniljestang
50g fersk gjær
ca. 17 dl hvetemel

Pynt:
1 egg
150g friske eller frosne bringebær
perlesukker

Framgangsmåte for Boller med vaniljekrem og bringebær:

Vaniljekrem:
Skrap frøene ut av vaniljestangen og putt dem i en liten gryte sammen med eggeplommer, helmelk, sukker og Maizena. Pisk det godt sammen og varm det opp under omrøring på svak varme. Rør godt og la kremen småboble litt i et par minutter til den har tyknet litt. Hell kremen i en skål og sett den i kjøleskapet fram til bruk.

Deig:
Putt melk og smør i en gryte og la det varmes opp. (spar ca. 50g av smøret og legg det på en tallerken i romtemperatur). Rør inn melis når smøret har smeltet helt. Ta gryten av varmen og la massen avkjøles til den har fingertemperatur.

Smuldre gjæren sammen med hvetemelet og tilsett frøene fra vaniljestangen. Elt inn den lunkne smørblandingen ved hjelp av en kjøkkenmaskin. La deigen eltes godt. Tilsett så det siste av smøret i små terninger og la kjøkkenmaskinen elte det ordentlig inn.

Ps. Hvis du ikke har en kjøkkenmaskin og elter for hånd kan du smelte smøret først før du elter det inn. Det er litt grisete, men deigen blir god å jobbe med til slutt.

Sett deigen til heving et lunt sted i ca. 45 minutter.

Del deigen i 18 like emner og trill dem til boller. Legg dem på et stekeplate med bakepapir, pass på så de ikke ligger for tett. Jeg brukte to plater. Legg et kjøkkenhåndkle over bollene og la de etterheve i 30 minutter.

Bruk tommelen til å lage en fordypning i hver bolle. Fyll den med en stor spiseskje vaniljekrem. Pensle bollene med et sammenvispet egg og dryss dem med bringebær og perlesukker før de settes i ovnen.

Bollene skal stå i ovnen på 225 grader i ca. 8 – 10 minutter. Tiden kan avhenge av ovnen.

Disse bollene med vaniljekrem og bringebær smaker kanskje aller best når de er lune. Har du boller til overs kan du gjerne fryse dem ned. Da skal de bare ha en lite stund i mikroen før de er helt som nybakte igjen.

Denne oppskriften på Boller med vaniljekrem og bringebær er tilføyet av Elise d. 02.11.2016.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Boller  >  Boller med vaniljekrem og bringebær