Braisert oksebog

Fantastisk oppskrift på oksebog, som blir braisert med rødvin og masse deilige grønnsaker. Den lange steketiden i ovnen er alfa og omega, for den gir både smeltende mørt kjøtt og en saus proppet med smak. Lag den gjerne dagen i forveien, så smakene kan sette seg ordentlig.

Braisert oksebog

Braisert oksebog som smelter på tungen

Årstid: Hele året
Personer: 4
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 3337
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Braisert oksebog.

1 oksebog (a 1200 g)
½ dl hvetemel
salt
pepper
smør (til steking)
olje (til steking)
2 gulrøtter
3 stangselleri
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 kvist rosmarin
5 kvister timian
3 laurbærblad
1 ss tomatpuré
5 dl rødvin (f.eks. en Shiraz/Syrah)
4 dl oksebuljong

Til sausen:
evt. ½ dl fløte (kan droppes)
evt. maizenna

Framgangsmåte for Braisert oksebog:

Rens oksebogen fri for store fettbiter og evt. sener. Skjær den i 5-6 store stykker. Ha hvetemelet i en skål, og krydre godt med salt og pepper.

Varm olje og smør i en stor stekepanne på høy varme, og la smøret få boble litt. Vend kjøttbitene i melblandingen, og brun dem godt på alle sider i smøret. Gjør det gjerne i flere omganger, så pannen ikke blir overfylt. Ha kjøttet i et ildfast fat eller en ovnsform og sett det til side.

Forbered grønnsakene, mens kjøttet brunes av. Skrell gulrøttene, og skjær både dem og stangsellerien ut i grove biter. Rens sjalottløk og hvitløk, og grovhakk begge deler.

Ha evt. litt mer smør og olje i pannen, og sett varmen på middels. Stek grønnsakene i ca. 10 minutter, til de begynner å bli myke, og løken blir gjennomsiktig.

Ha bladene av rosmarin- og timianstilkene, grovhakk dem, og ha dem i med grønnsakene. Tilsett tomatpureen, og la steke med et par minutter.

Hell rødvinen sammen med grønnsakene, og skru opp på middelshøy varme. La rødvinen reduseres til halvparten, og tilsett så oksebuljongen. Hell alt over kjøttet i det ildfaste fatet, og dekk det til med aluminiumsfolie eller lokk.

La kjøttet braiseres i 3 timer på 150 grader i ovnen. Det er ferdig når man enkelt kan rive det fra hverandre med to gafler.

Saus:

Ta kjøttet opp av fatet, og sett det til side. Sil væsken fra fatet over i en gryte. Kast grønnsakene. La sausen koke inn i ca. 20-25 minutter. Tilsett evt. fløte og jevn evt. sausen med litt maisstivelse rørt opp i vann, hvis du vil ha den litt tykkere. Ha kjøttet tilbake i sausen, og la det varmes i 5-10 minutter.

Server f.eks. den braiserte oksebogen med ovnsbakte poteter og en grønn salat.

Denne oppskriften på Braisert oksebog er tilføyet av Taran d. 01.02.2018.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Kjøttretter  >  Oksekjøtt  >  Braisert oksebog