Dumplings med svinekjøtt og reker

Du har kanskje spist dumplings som gatemat eller på en kinesisk restaurant. Dumplings er små munnfuller med kjøtt proppet av smak, pakket inn i en tynn deig av hvete. De ser supersøte ut, og smaker fantastisk. De kan være litt vanskelige å pakke dem inn de første par gangene, men med litt øvelse går det som smurt - og så er det jo gleden av å nyte dem etterpå. Oppskriften lager 50-60 stk.

Dumplings med svinekjøtt og reker

Perfekte dumplings laget med svinekjøtt

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 392
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Dumplings med svinekjøtt og reker.

500 g svinekjøttdeig (helst 20% fett, eller så høyt som mulig)
300 g kokte reker
1 ss revet ingefær (toppet)
3 ss soya saus
2 ss Shaoxing vin eller tørr sherry (kan godt utelates)
1 ss nøytral olje
1 ts salt
½ ts hvit pepper
1 spisskål (liten)
6 vårløk
3 ss sesamolje

Dumplingdeig:
420 g hvetemel
2,5 dl vann (kokende)
0,5 dl vann (lunkent)
mel til utbakning
1 zip lock pose

evt. saus til servering:
4 ss soyasaus
2 ss hvitvinseddik
2 ss sesamolje

Framgangsmåte for Dumplings med svinekjøtt og reker:

Ha svinekjøttdeigen i en bolle. Ha reker i en foodprocessor eller minihakker, og mal dem helt fint. Tilsett rekene til svinekjøttdeigen og rør til det blir en jevn masse.

Ha i revet ingefær, soyasaus, Shaoxing vin, olje, salt og hvit pepper i kjøtt- og rekemassen og bland godt til alt er fordelt. La kjøttblandingen stå og marinere i ½ - 1 time.

Skjær spisskålen i små biter og ha i minihakkeren slik at du får det fullstendig finhakket. Gjør det samme med vårløken, og ha det i en bolle som settes til side. Dette skal tilsettes kjøttfarsen når man skal folde dumplingsene, så blir de saftige.

Dumplingdeig:
Ha mel i en bakebolle, og lag en liten fordypning midt i. Hell det kokende vannet sakte i, mens du rører rundt med en slikkepott. Rør til alt vannet er inkorporert i melet, og deigen består av mange melflak. Tilsett så det lunkne vannet og bruk hendene til å kna det inn.

Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk, og kna deigen til den er myk og fin og har en glatt overflate.

Ha deigen i en zip lock pose som du presser ut luften av og forsegler. Legg posen i kjøleskapet, dampen fra den varme deigen gjør at deigen blir ekstra myk og enkel å jobbe med.

Fold dumplings:

Tilsett kål, vårløk og sesamoljen i kjøttfarsen, og rør til det er blandet godt sammen.

Ha ca. 1/4 av deigen ut av posen på en melet overflate. Kjevle ut deigen så tynt som mulig (ca 1 mm tykk). Bruk et glass eller likende til å kutte ut 6-7 cm (i diameter) store rundinger.

Ha en ts fyll midt i hver runding. Løft to av sidene av deigen opp og klyp den ene siden sammen. Lag så en liten fold på den forreste siden av deigen og klyp den mot den bakre siden. Fortsett slik langs med hele dumplingen, bruk bare den forreste siden av deigemnet til å lage små folder som du presser ned på den bakre siden. Fortsett til hele dumplingen er lukket sammen og er helt tett. Gjenta prosessen med deresterende deigemnene.
Det er smart å kjevle ut deigen i flere omganger, så den ikke tørker ut mens man folder dumplingsene.

Ha de ferdige dumplingsene i en dampkoker av bambus belagt med kålblader eller bakepapir, satt i en wok med vann nesten opp til bunnen av dampokeren. Vannet under skal småkoke, slik at det kommer nok damp inn i dampkokeren. Damp dumplingsene i ca. 5-6 minutter.

Server dumplingene med en saus av soyasaus, hvitvinseddik og soyaolje.

Tips: Du må gjerne fryse dumplingsene. Frys dem liggende på et bakebrett eller liknende (de skal ikke røre hverandre), med en gang du har laget dem, og overfør dem så til en frysepose når de er gjennomfryst. Du kan lage dem rett fra dypfryst tilstand, de skal da ha ca. 8 minutter i dampkokeren.

Tips 2: Du kan kjøpe ferdiglaget dumplingdeig i de fleste asiatiske butikker, men den hjemmelagde deigen er enklere å jobbe med – spesielt hvis man er nybegynner.

Denne oppskriften på Dumplings med svinekjøtt og reker er tilføyet av Taran d. 16.11.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Asiatisk mat  >  Kinesisk mat  >  Dumplings med svinekjøtt og reker