Focaccia brød - lekker oppskrift

Det er ingenting som er så deilig som et friskbakt focaccia, og med denne oppskriften kan det smakfulle brødet være klart på under tre timer. Det får en sprø overside og en deilig seig innside, samt en helt fantastisk smak av rosmarin, olivenolje og havsalt. Oppskriften lager en focaccia.

Focaccia brød - lekker oppskrift

Focacciabrød med rosmarin, olivenolje og havsalt

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 2347
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Focaccia brød

15 g gjær
1½ ts salt
1½ ts honning
3½ dl vann
150 g durumhvetemel
225 g hvetemel
½ dl olivenolje
4 kvister rosmarin
2 ss vann
havsalt

Framgangsmåte:

Løs opp gjær, salt og honning i vannet. Tilsett durumhveten og hvetemelet og rør til deigen er jevn. Ha den i en bolle, og sett den til heving under en fuktig klut i 45 minutter.

Ta tak i deigen og trekk den opp - og slipp den igen, så du strekker deigen igjennom. Gjenta 8-10 ganger, og la deigen heve i ytterligere 45 minutter.

Ha et stykke bakepapir i en liten langpanne. Hell litt av olivenoljen utover bakepapiret, og hell så deigen over i langpannen, trekk i hjørnene så deigen fyller hele langpannen.

La den etterheve i ca. 30 minutter, mens du varmer ovnen opp til 230 grader varmluft.

Rens rosmarinkvistene så du har små «buketter» av rosmarin. Bland dem med litt av olivenoljen, og stikk dem ned i deigen.

Hell de to spiseskjeene med vann over deigen sammen med resten av olivenoljen. Trykk lett ned i deigen med fingerspissene, slik at du får laget noen hull oljen fordeler seg i. Dryss til sist over havsalt.

Stek focacciaen i 10-12 minutter, til overflaten får en mørk og sprø overfate. Pensle evt. brødet med litt ekstra olivenolje, når den kommer ut av ovnen.

Tips: Hvis du finner manitobamel kan du bruke det i stedet for durumhveten, og ølandshvetemel i stedet for hvetemelet. De har et høyt proteininhold som gjør at deigen kan utvikle et sterkere glutennetverk, og dermed bli mer elastisk og heve mer.

Focaccia brød - lekker oppskrift er tilføyet av Taran d. 01.05.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Brød  >  Focaccia brød - lekker oppskrift