Hjertekake – vakker sjokoladekake med smørkrem

Lag en romantisk hjertekake med den fineste rosa smørkremen. Under kremen gjemmer det seg en deilig, klassisk sjokoladekake som helt sikkert vil falle i smak hos både barn og voksne. Kaken kan f.eks. brukes i anledning av valentinsdag, morsdag, eller hvis du bare vil vise noen hvor glad du er i dem.

Hjertekake – vakker sjokoladekake med smørkrem

Vakker hjertekake med saftig sjokoladebunn

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 591
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Hjertekake – vakker sjokoladekake med smørkrem.

125 g smør
2 egg
300 g sukker
225 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4 ss kakaopulver
1 dl melk
1 dl vann (kokende)
nøytral olje eller smør

Smørkrem:
300 g smør (romtemperert)
200 g melis
2 ts vaniljeessens
1 ts rød konditorfarge

Framgangsmåte for Hjertekake – vakker sjokoladekake med smørkrem:

Smelt smøret, og la det stå og kjøle litt av før det skal i deigen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kakaopulver sammen. Sikt halvdelen av melblandingen i eggedosisen og vend det forsiktig i deigen.

Vend det smeltede smøret i, og vend deretter melken i. Sikt resten av melblandingen i, og bland det hele forsiktig sammen. Vend til slutt det kokende vannet veldig forsiktig i deigen.

Tenn ovnen på 175 grader. Bekle en firkantet form på 18x18 cm og en rund form med en diameter på 18 cm med bakepapir – og smør dem litt med olje/smør, du kan også bruke en hjerteform hvis du har en. Fordel deigen likt i de to formene, og bak kakene i ovnen i ca. 25 minutter. La kaken kjøle seg helt av på rist.

Skjær evt. kakens kanter til så de blir helt like. Skjær den runde kaken over på midten, så den deles i to like store deler. Plasser den firkantede kaken på et fat og legg de to halvsirkene langsmed to av sidene, så kaken former et hjerte.

Smørkrem:
Pisk det bløte smøret sammen med melis, og pisk inn vaniljeessens og konditorfarge i, så kremen blir rosa. Smør smørkremen på den hjerteformede sjokoladekaken, så alle sider er dekket. Dryss evt. med hjerteformet strøssel. Server den med det samme eller oppbevar den på kjøl.

Denne oppskriften på Hjertekake – vakker sjokoladekake med smørkrem er tilføyet av Taran d. 25.05.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Sjokoladekake  >  Hjertekake – vakker sjokoladekake m...