Hvit pizza med kylling

I denne nydelige pizzaoppskriften er den tradisjonelle tomatsausen byttet ut med en hvit creme fraiche basert saus. Toppet med kylling, mais og mozzarella får man en annerledes, og fantastisk god pizza, som er skapt for å imponere. Ta en bit, lukk øynene og drøm deg bort til Italia.

Hvit pizza med kylling

Nydelig pizza med kylling og creme fraiche saus

Årstid: Hele året
Personer: 4
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 1345
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Hvit pizza med kylling.

Pizzadeig:
½ pk fersk gjær
3 dl vann (lunkent)
3 ss olivenolje
7 dl hvetemel
½ ts salt

Pizzafyll:
3 dl creme fraiche (en liten boks)
3 fedd hvitløk
salt
pepper
3-4 ss revet ost
1 dl vann
3 kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts timian
1 rødløk
1 boks mais
3 pk fersk mozzarella
3 ss gressløk (hakket)

Framgangsmåte for Hvit pizza med kylling:

Pizzadeig:
Rør gjæren ut i det lunkne vannet, og tilsett olivenoljen. Bland hvetemel og salt i vannet og elt til en jevn deig.

Ha deigen på bordet og elt for hånd i et par minutter (evt. i en kjøkkenmaskin), til deigen er smidig og jevn. Tilsett evt. mer mel ved elting, men deigen skal ikke bli for hard.

Ha deigen tilbake i bollen og la stå til heving til deigen er dobbel størrelse (ca. 1 time). Mens du venter på pizzadeigen kan du gjøre i stand de andre ingrediensene.

Pizzafyll:
Ha creme fraiche i en liten gryte. Press hvitløken i, og la det varme seg opp over svak varme. Krydre sausen med salt og pepper. Ha i revet ost, og 1 dl vann. Hvis du lager sausen lenge i forveien kan du spe på litt vann underveis, så sausen ikke blir for tykk.

Skjær kyllingbrystene i strimler og ha dem i en bolle. Hell olivenolje over, og bland inn paprikapulver, timian, salt og pepper. Stek kjapt i en stekepanne, til de er nesten gjennomstekt. Mens kyllingen steker kan du skjære rødløken i tynne ringer.

Ved steking på pizzastein:
Sett ovnen på 250 grader med pizzasteinen inni. Kjevle ut pizzadeigen til 4-6 tynne porsjonspizzaer. Når ovnen, og pizzasteinen, er varm skal du forsteke bunnene. Legg en pizzabunn på steinen, og stek til den akkurat har blåst seg opp (ca. 2-3 minutter). Ta den ut, og gjør det samme med resten av pizzabunnene.

Fordel litt av sausen på hver av de forstekte pizzabunnene, og legg på kyllingstrimler. Fordel så rødløk, mais og mozzarella utover pizzaene. Dryss til slutt litt gressløk, salt og pepper over hver pizza.

Stek pizzaene i ca. 5 minutter på pizzasteinen (steketiden kan variere fra ovn til ovn, så hold øye med den første pizzaen).

Ved steking uten pizzastein:
Dersom du ikke har en pizzastein trenger du ikke å forsteke bunnene, da legger du fyllet direkte på pizzadeigen og steker det hele på en bakeplate i ovnen på 250 grader, i ca. 8-10 minutter, eller til pizzaen har fått en gyllen farge og en sprø bunn.

Denne oppskriften på Hvit pizza med kylling er tilføyet av Taran d. 23.05.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Europeisk mat  >  Italiensk mat  >  Pizzaoppskrifter  >  Hvit pizza med kylling