Indrefilet av okse i sous vide

Indrefilet av okse er den flotteste utskjæringen av oksen, og derfor skal man også behandle den ordentlig. Når man tilbereder den sous vide, får den en perfekt konsistens hele veien igjennom. Og den blir med garanti perfekt mør og deilig.

Indrefilet av okse i sous vide

Perfekt tilberedt indrefilet av okse med sous vide

Årstid: Hele året
Personer: 3
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 16617
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Indrefilet av okse i sous vide.

450 g indrefilet av okse
smør
3 kvister rosmarin
salt
pepper

Utover det skal du bruke:
Sous vide maskin
1 vakuumpose (eller annen pose som kan tåle høye temperaturer)

Framgangsmåte for Indrefilet av okse i sous vide:

Rens indrefileten for fett og sener. Du kan evt. be slakteren om å skjære et stykke indrefilet ut til akkurat det antallet dere skal være. Stykket på bildet er skåret ut til tre personer.

Sett stekepannen din på en plate med høyest mulig varme, og vent til den er helt varm. Du kan sjekke det ved å dryppe en dråpe vann i pannen. Den skal helst forsvinne i løpet av 2-3 sekunder.

Ha rikelig med smør i stekepannen, og la det smelte. Brun indrefileten av okse i smøret, slik at den får stekeskorpe. Bind evt. noen snorer rundt indrefileten, så den ikke mister formen når den er i sous viden.

Ha den brunede indrefileten av okse i en pose som kan brukes i en sous vide, og legg litt ekstra smør ned i posen. Legg også rosmarinkvistene i posen.

Temperatur og tilberedningstid avhenger av hvilken konsistens du ønsker at kjøttet ditt skal ha. Indrefileten på bildet har fått 2,5 timer på 60 grader. Resultatet ble en nydelig rosa farge og et kjøttstykke som fortsatt hadde struktur.

Hvis du ønsker en annen tilberedning kan du følge dette skjemaet:

54 grader: rød
57 grader: medium
60 grader: rosa
63 grader: gjennomstekt
67 grader: grått

Indrefileten er klar etter 2,5 timer, men den kan ligge i vannet i opp til 3,5 timer. Deretter begynner konsistensen å levre seg litt, noe som er synd når man bruker et perfekt stykke kjøtt.

Når du har forberedt tilbehør og er klar til å servere, kan du gå i gang med den siste delen av tilberedningen av oksemørbraden.

Ta kjøttet opp av posen og hell saften fra posen over i en gryte. Den kan brukes til å lage en nydelig saus.

Ha en god porsjon smør i en stekepanne, som slik som tidligere er varmet opp. La smøret smelte, og brun kjøttet på alle sider. Det skal bare ha et par sekunder på hver side, fordi det har jo allerede en stekeskorpe fra tidligere.

La det hvile på en tallerken i 2 minutter. Skjær det så ut i tykke biter (tournedos) eller i skiver, og anrett det på tallerkener med tilbehøret.

Denne oppskriften på Indrefilet av okse i sous vide er tilføyet av Taran d. 10.10.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Kjøttretter  >  Oksekjøtt  >  Oksestek  >  Indrefilet av okse i sous vide