Kanelsnurrer

Fantastiske kanelsnurrer laget på en litt annen måte enn de vanlige "snurrene". Her knyter man remser av bolledeig, og resultatet blir boller som ser flotte ut, og smaker helt fantastisk av gjærbakst, sukker og kanel. Oppskriften lager ca. 12 stk.

Kanelsnurrer

Deilige knyttede kanelsnurrer

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 1468
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Kanelsnurrer.

450 g hvetemel
6 g tørrgjær (en halv pose)
60 g sukker
1 ts kardemomme
½ ts salt
2 dl melk (romtemperert)
1 egg (vispet)
75 g smør (romtemperert)

Fyll:
8 ss sukker
3 ss kanel
120 g smør (romtemperert)

Pensling:
1 egg
evt. perlesukker

Framgangsmåte for Kanelsnurrer:

Deigen:
Bland hvetemel og gjær grundig, og rør så inn sukker, kardemomme og salt. Tilsett den romtempererte melken, og det vispede egget og la deigen elte i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.

Skjær det romtempererte smøret i terninger, og tilsett det litt og litt i deigen mens den eltes. Elt til deigen er blitt glatt og myk og alt smøret er innblandet i deigen.

Sett bakebollen et lunt sted dekket med plastfolie, la heve i minst en time, gjerne lengre. Deigen skal ha hevet til dobbel størrelse.

Fyll og sammensetning:
Bland sukker og kanel i en bolle. Ha deigen på et melet underlag og del den i to deigemner. Kjevle ut den første delen til en tynn firkant. Smør halvdelen av smøret ut over halve firkanten. Dryss sukker- og kanelblandingen over smøret (det blir best med et tykt lag, så hvis det ikke holder lager du bare litt til).

Brett halvdelen av firkanten uten smør, sukker og kanel over delen med fyll, og del den i ca. 4 cm brede remser. Tvinn hver remse 5-6 ganger rundt seg selv, og knyt den som en knute. Gjenta så med det andre deigemnet.

Legg de ”ferdigknyttede” kanelsnurrene på et stekebrett med bakepapir og og la dem etterheve i ca. en time. Pisk sammen et egg, og pensle kanelsnurrene. Dryss evt. over perlesukker. Stek dem på midterste rille på 225 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Denne oppskriften på Kanelsnurrer er tilføyet av Taran d. 04.01.2018.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Boller  >  Kanelsnurrer