Maki oppskrift

Maki oppskrift

Maki sushi som ser like godt ut som det smaker.

Årstid: Hele året
Personer: 2
Oppskriften er fettfattig.
Treff: 7755
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende på denne Maki oppskriften:

4 ark nori (plater av tang).
250 g sushiris
1 ts salt
2-3 ss japansk riseddik
Evt. 2 ts sukker og 1 ts salt
Bambusmatte

Fyll:
50-75 g fersk tunfisk i strimler
½ agurk kuttet i stenger
1 avokado
½ lime

Til serveringen:
1 klump wasabi
Syltet ingefær
Soyasaus

Framgangsmåte:

Start med å koke risen etter anvisningen på pakken. Normalt skal man fylle vann så det stiger 2½-3 cm over risen. Kok risen i ca. 20 minutter med 1 ts salt eller det som står på pakken. Fordel risen utover en stor tallerken. Imens risen avkjøles kan marinaden gjøres klar. Riseddiken helles i en bolle (gjerne av plastikk) og blandes ut med salt og sukker. Når risen er blitt kald nok til å arbeide med kan den tilsettes i marinaden. Rør godt rundt så risen blir ordentlig marinert.
Deretter skulle risen være klar til å anvendes i sushi.

Kutt avokado og agurk i tynne stenger og det samme med fisken (tunfisken skal ha vært frosset ned i minst 24 timer før den brukes). Press limesaft over avokadoen. Legg 1 nori plate på bambusmatten med den glatte siden ned og legg en håndfull ris på midten av platen. Det er enklest å arbeide med risen hvis man har vann enkelt tilgjengelig og hele tiden kan fukte hendene sine før man håndterer risen. Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle også til å tørke med når du skal ta en ny nori plate.
Trykk ned risen så den dekker hele platen bortsett fra de øverste 2 cm som skal brukes til å lime sammen tangen. Legg 1 stang avokado, agurk og tunfisk på langs ca. 2 cm over den nederste delen av risen. Ved hjelp av bambusmatten rulles nori platen sammen. Fukt de 2 siste centimeterne med vann og press ned på rullen. Deretter skulle maki-rullen være klistret sammen og klar til å kuttes i 6-8 mindre stykker med en god kniv. Gjenta prosedyren med de 3 neste tang platene.


Maki oppskrift er tilføyet av Hege d. 12.10.2010.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Sjømat  >  Fisk og skalldyr  >  Tunfisk  >  Maki oppskrift