Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade

Superlekker ostekake med en skjønn kombinasjon av rabarbra og hvit sjokolade, samt en deilig bunn av søt kjeks og mandler. En ordentlig sommerlig variant, som også ser flott ut med den lyserøde rabarbrageléen på toppen.

Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade

Vakker og imponerende ostekake med rabarbra

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 712
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade.

Rabarbrakompott:
250 g rabarbra
135 g sukker
¾ dl vann

Bunn:
150 g søte kjeks (f.eks. digestive)
50 g mandler
90 g smør

Fyll:
100 g hvit sjokolade
400 g kremost naturell (romtemperert)
1 boks kondensert melk
½ vaniljestang (kornene)
¾ dl sitronsaft
skallet av ½ sitron

Rabarbragelé:
2 plater gelatin
1 ½ dl rabarbrasaft (fra kompotten)
saft av ½ sitron

Forslag til pynt:
Sitronmelisse
Hvit sjokolade

Framgangsmåte for Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade:

Rabarbrakompott:
Skyll rabarbraene, og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en gryte sammen med sukker og vann. Kok det opp, og la det simre på middels varme i ca. 20 minutter, til rabarbraene er møre. Ha rabarbrakompotten i en sikt, og spar saften som siles fra (skal brukes i geléen). La det stå i sikten og kjøle av, mens resten lages.

Bunn:
Knus kjeksen til smuler, og hakk mandlene fint. Ha det i en skål. Smelt smøret i en gryte og hell det i skålen. Bland det godt sammen, til blandingen føles som våt sand. Bekle en springform (18 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og ha blandingen i. Fordel det likt i springformen, og trykk det godt sammen. Sett på kjøl, mens fyllet forberedes.

Fyll:
Brekk den hvite sjokoladen i mindre stykker, og smelt det i en skål over vannbad. Ha kremost, kondensert melk, vaniljekorn, sitronsaft og –skall i en skål, og pisk den sammen med en elektrisk pisker til en glatt masse. Press rabarbrakompotten gjennom sikten, så du får en helt fin puré, og pisk det i kremostfyllet sammen med den smeltede hvite sjokoladen. Ta bunnen ut av kjøleskapet, og hell fyllet på. Fordel det, og glatt toppen grundig ut. Sett ostekaken tilbake på kjøl.

Rabarbragelé:
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la det stå i 10 minutter. Ha den frasilede rabarbrasaften i en gryte med sitronsaften. Varm det opp ved middels varme, og tilsett den oppbløtte gelatinen. Rør stille og rolig, til gelatinen har smeltet helt. Ta gryten av varmen, og la det stå i et par minutter for å kjøle litt ned. Ta ostekaken ut av kjøleskapet og hell rabarbrageléen over. Tipp formen litt, så geléen blir likt fordelt utover. Sett kaken tilbake på kjøl, og la den stå i minimum 5 timer.

Servering:
Ta ostekaken ut av kjøleskapet, og bruk en skarp kniv til å skjære hele veien langs siden av springformen. Sett den på et kakefat, og pynt evt. med finhakket hvit sjokolade og frisk sitronmelisse.

Denne oppskriften på Ostekake med rabarbra og hvit sjokolade er tilføyet av Taran d. 23.05.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Ostekake  >  Ostekake med rabarbra og hvit sjoko...