Marmorert sjokoladekake med marshmallows

Sjokoladekake er ikke bare sjokoladekake, og denne er bestemt noe for seg selv. Den har både hvit og mørk sjokolade, dessuten har den verdens enkleste glasur som kan lages på bare få minutter, med kun to ingredienser! Rett og slett en unik vri på den tradisjonelle sjokoladekaken.

Marmorert sjokoladekake med marshmallows

Sjokoladekake med spennende glasur av marshmallows.

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 2847
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Marmorert sjokoladekake med marshmallows.

400g smør
4 dl vann
150g kokesjokolade
2 ss kakaopulver
150g hvit sjokolade
2 ts vaniljeekstrakt
7 dl sukker
4 egg
4 ts natron
9 ½ dl hvetemel

Glasur:
ca. 300g mini marshmallow
ca. 60g sjokolade

Framgangsmåte for Marmorert sjokoladekake med marshmallows:

Begynn med å finne frem to små gryter. Putt halvdelen av vannet og smøret i den ene gryte sammen med kokesjokolade og kakaopulver. La det smelte på lav varme. I den annen gryte smeltes på samme måte halvdelen av vannet og smøret, men denne gangen sammen med hvit sjokolade og vanilje. La sjokoladeblandingene stå å kjøle litt ned.

Pisk egg og sukker til eggedosis i en bolle. Tilsett natron og hvetemel og bland godt. Deretter deles røren halvt om halvt i to boller.

I den ene bolle tilsettes den mørke sjokoladeblandingen og i den anden tilsettes den hvite sjokoladeblandingen. Rør det godt sammen.

Finn frem en langpanne med bakepapir. Hell den mørke røren i, sørg for at den er jevnt fordelt. Hell den hvite sjokoladeblandingen over. For å lage marmoreringsmønster drar man en kniv eller gaffel i gjennom røren et par ganger. Pass på å ikke overdrive det, ellers vil de bli for godt blandet sammen.

Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter eller til man kan stikke en kniv i den uten at noe henger fast.

Ta kaken ut av ovnen, men ikke slukk for varmen. Dryss mini marshmallows over hele kaken, sørg for at de ligger tett i tett. Sett kaken tilbake inn i ovnen. Glasuren er ferdig når marshmallowene er gylne, følg godt med det går fort! La kaken kjøle ned.

Smelt sjokolade, la det kjøle litt ned før det helles i en frysepose. Klipp et lite hull i enden og dekorer kaken med flytende sjokolade.

Denne oppskriften på Marmorert sjokoladekake med marshmallows er tilføyet av Elise d. 12.11.2014.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Sjokoladekake  >  Marmorert sjokoladekake med marshma...