Sjokoladeostekake

Sjokoladeostekake

Himmelsk ostekake med sjokolade.

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 3174
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Sjokoladeostekake.

Bunn:
150 g smør
250 g digestive kjeks
1 ss kakao

Fyll:
600 g philadelphia kremost
200 g bittersøt sjokolade (evt. kokesjokolade).
3 egg
3 eggeplommer
½ ss kakao rørt sammen med 1 ss varmt vann
2½ dl sukker
2 ss krempulver
2½ dl rømme

Topping/glasur:
2½ dl pisket kremfløte
100 g bittersøt sjokolade (evt. kokesjokolade).
2 ss sirup

Framgangsmåte for Sjokoladeostekake:

Smelt smøret og avkjøl det. Knus kjeksene i en pose med for eksempel en kjevle. Bland de knuste kjeksene sammen med det smeltede smøret og kakao. Legg det ned i en rund kakeform. Fordeles jevnt over bunnen i samme mengde. Sett formen i fryseren mens resten av kaken tilberedes.

Ha kremost, egg, eggeplommer, sukker og krempulver i en bakebolle. Piskes godt sammen. Smelt sjokoladeplaten i vannbad og tilsett sjokoladen deretter sammen med den piskede blandingen. Tilsett også kakaopulver som skal være rørt sammen med vann. Ha i rømme og pisk så massen sammen på nytt.

Ta bunnen ut av fryseren og hell massen med sjokoladefyll over kjeksbunnen. Ettersom kaken skal stekes i vannbad, er det viktig at kakeformen er tett. I tillegg skal formen dekkes utvendig først med plastfolie og deretter med aluminiumsfolie for sikkerhets skyld. Sett formen i en dyp langpanne som er fylt med kokende vann. Vannet skal kunne dekke halvparten av formen i høyden. Sett deretter langpannen inn i en forvarmet ovn på 175 grader i 50-55 minutter.

Ta den deretter ut og la den kjøle av. For det beste resultatet skal kaken (når den er helt avkjølt) settes inn i fryseren over natten.

Lag topping/glasur neste dag ved å smelte sjokoladen og sirup over vannbad. Den smeltede massen piskes inn sammen med den allerede piskede kremfløten. Ha dette på toppen av kaken og vips, så har du en fantastisk dessert full av deilig sjokolade- og ostesmak.Denne oppskriften på Sjokoladeostekake er tilføyet av Hege d. 27.06.2011.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Ostekake  >  Sjokoladeostekake