Tiramisu – den beste oppskriften

Det er ikke uten grunn at tiramisu er blitt en klassiker, og dette er den beste jeg har smakt. Den myke kremen, den diskré kaffesmaken og de bløte fingerkjeksene er rett og slett en fantastisk kombinasjon. Oppskriften er veldig enkel å følge, og kan med fordel lages dagen før.

Tiramisu – den beste oppskriften

Skikkelig lekker og fristende tiramisu.

Årstid: Hele året
Personer: 10
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 2703
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på tiramisu

3 egg
80g sukker
1 ss vaniljesukker
500g mascarpone
3 ½ dl kaffe (sterk og avkjølt)
¾ dl amaretto (eller annen mandellikør)
200g fingerkjeks (ladyfingers)
1 ½ ss kakaopulver (til servering)
evt. 75g sjokolade (til servering)

Framgangsmåte:

Del eggene i hviter og plommer, putt det i hver sin skål. Tilsett sukker og vaniljesukker til eggeplommene og pisk til det er en lys og luftig masse. Det kan godt ta litt tid. Rør eller pisk mascarponen inn i massen litt etter litt så du unngår klumper. Pisk eggehvitene stive i den andre skålen, og vend dem forsiktig inn i kremen.

Bland den sterke og avkjølte kaffen sammen med amarettoen i en flat skål. Dypp halvdelen av fingerkjeksene i kaffen i ca. 3-5 sekunder så de suger litt av blandingen til seg, men uten å bli helt myke. Legg dem i bunnen av en form så de dekker bunnen helt. Jeg brukte en form på 20x20 cm. Fordel halvdelen av mascarponekremen på toppen. Dypp så resten av fingerkjeksene i kaffelikørblandingen og legg dem på toppen av kremen. Avslutt med resten av mascarponekremen.

Dekk formen med plastfolie og sett tiramisuen i kjøleskapet. Den bør stå i minst fire timer før servering, men den kan gjerne stå natten over også.

Sikt kakaopulver over toppen av tiramisuen før servering. Jeg hakket også litt sjokolade til pynt før servering, men det kan man la vær med.

Tiramisu – den beste oppskriften er tilføyet av Elise d. 22.09.2016.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Desserter  >  Tiramisu – den beste oppskriften