Valnøttkake

Denne imponerende valnøttkaken er lettere å lage enn det ser ut. Kombinasjonen av den kremete moussen, de myke sukkerbunnene og den søte kaffeglasuren på toppen gir en luftig kake, og kaffen skaper også en dyp kontrast til den søte valnøttmoussen.

Valnøttkake

Valnøttkake med kaffeglasur og krem.

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 2702
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Valnøttkake.

FYLL
200 g valnøtter
100 g sukker
½ dl kaffe (gjerne sterk)
5 plater gelatin
5 dl kremfløte

OGSÅ
3 sukkerbunner (kjøpte eller hjemmelagde)
1 ½ dl kaffe (sterk)
evt. litt rom

PYNT
150 g melis
kaffe (drikkeklar)
2 dl kremfløte
16 valnøtter
evt. ½ dl kaffe
evt. 100 g sukker

Framgangsmåte for Valnøttkake:

Fyll:
Hakk valnøttene grovt, og ha dem i en kjele sammen med sukker og kaffe. Skru opp på middels varme, og la det småkoke i 10 minutter. Sikt valnøttene ut slik at de avkjøles for seg selv. Ha væsken tilbake i kjelen, og la det avkjøles litt.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i minimum 5 minutter. Vrid vannet av gelatinen, og ha den i kjelen når væsken i kjelen er avkjølt. Rør til gelatinen er oppløst.

Pisk fløten til lett krem, og vend litt av kremen i kjelen. Ha kjelens innhold over i resten av kremen, og vend det forsiktig sammen. Vend til sist inn de avkjølte valnøttene.

Samling av kaken:
Dekk sidene av en springform på 26 cm med konditorplast eller lignende, og legg den første sukkerbunnen i formen. Du kan gjerne bake dine egne sukkerbrød av f.eks. denne oppskriften.

Bland evt. kaffe med litt rom, og dynk bunnen med f.eks. en pensel. Ha deretter halvparten av fyllet over. Legg over den neste sukkerbunnen i formen, og ha over resten av fyllet. Avslutt med den siste sukkerbunnen, og sett kaken kjølig.

Pynt:
Bland melis og kaffe til en glasur, og fordel den på toppen av kaken. Pisk fløten til krem, og ha den i en sprøytepose med stjernetipp. Sprøyt kremtopper på kaken, og pynt til sist med hele valnøtter.

Tips:
Hvis du har lyst kan du kandisere valnøttene. Ha kaffe, sukker og de hele valnøttene i en kjele, skru opp til middels varme og la det småkoke i 10 minutter. Ta ut valnøttene, og la de avkjøle på et stykke bakepapir.


Denne oppskriften på Valnøttkake er tilføyet av Else d. 26.04.2018.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Valnøttkake