Små løkterter

Disse små løktertene er proppet med deilig smak fra karamelliserte løk, balsamico og ost. De er supergode å servere til f.eks. brunsj, lunsj eller som forrett. Oppskriften lager 12 stk.

Små løkterter

Søte små terter med karamellisert løk

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 1476
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Små løkterter.

Tertedeig:
225 g hvetemel
1 ts salt
140 g smør (kaldt)
2 ½ ss vann (kaldt)

Fyll:
6 løk (jeg brukte rødløk)
2 fedd hvitløk
1 ss olje
1 knivspiss grovt salt
3 kvister timian
1 ts sukker
1 ½ ts balsamico
60 g creme fraiche
3 egg
70 g revet ost
salt
pepper

Framgangsmåte for Små løkterter:

Tertedeig:
Bland hvetemel og salt i en skål. Skjær smøret i terninger, og smuldre det godt ut i melet. Samle deigen med vannet, og elt den fort sammen. Har du vanskeligheter med å få deigen til å samle seg, kan du godt tilføre litt ekstra vann.

Pakk deigen godt inn i plastfolie, og legg den på kjøl. La den hvile i minimum 30 minutter. Imens kan du lage fyllet.

Fyll:
Skrell løken og skjær dem opp i tynne ringer. Rens hvitløk, og finhakk det. Ha olje i en panne og varm det opp til middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og dryss over litt grovt salt. Pill bladene av timiankvistene, og ha dem i pannen. La løken steke rolig i 10 minutter, til de begynner å bli bløte og karamelliserte. Tilsett sukker og balsamicoeddik, og stek dem ytterligere 10 minutter ved middels varme. Ha løken i en skål og la dem kjøle seg av.

Ha creme fraichen i en skål, og pisk i et egg av gangen. Tilsett revet ost, og smak til med salt og pepper. Sett fyllet på kjøl til det skal brukes.

Steking av løktertene:
Forvarm ovnen til 200 grader.

Ta tertedeigen ut av kjøleskapet og la den ligge på kjøkkenbenken i fem minutter. Ta en muffinsform (jeg brukte en av silikon), og legg den opp ned på en bakerist.

Kjevle tertedeigen ut, og bruk en utstikker eller et glass til å stikke sirkler ut, som passer til formen. Legg de små bunnene oppå hullene i muffinsformen som står på hodet og trykk dem ned langsmed sidene (muffinsformene skal altså stekes på hodet med deigen lagt på baksiden av muffinsformene, ikke ”inni” selve formen). Fortsett slik til det ikke er mer deig igjen.

Prikk tertebunnene med en gaffel, og forstek dem i ca. 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem kjøle seg litt av. Ta forsiktig de små forstekte bunnene ut av muffinsformen, og sett dem tilbake på bakeristen. Legg evt. et stykke bakepapir under bunnene for sikkerhets skyld.

Denne oppskriften på Små løkterter er tilføyet av Taran d. 19.04.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Terter og pai  >  Små løkterter