Små skumboller med karamell

Jeg kan ikke få nok av disse små skumbollene med karamell i midten – de smaker fantastisk, og jeg ble faktisk overrasket over hvor enkle de var å lage. Du skal bare gi deg selv god tid til å lage ett element av gangen, for det kan fint stå å hvile imens du lager resten.

Små skumboller med karamell

De herligste skumbollene med karamell i midten

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 635
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Små skumboller med karamell.

Til 36stk

Karamell:
100 g sukker
20 g smør
1 dl kremfløte

Skumboller:
200 g marsipan
¾ dl vann
200 g sukker
120 g eggehvite
1 ts vaniljesukker
1 ts eddik
150 g mørk sjokolade

Topping:
evt. kakestrøssel

Framgangsmåte for Små skumboller med karamell:

Karamell:
Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele, og la det smelte helt uten å røre i det. Rør i smøret når sukkeret er helt smeltet. Hell i fløten litt av gangen – hvis du heller i alt på en gang risikerer du at karamellen stivner. Dette gleder spesielt hvis fløten er for kald.

La karamellen koke i 5-10 minutter, til den er passe tykk. La den avkjøles litt, og hell den så over i en sprøytepose. I sprøyteposen kan karamellen avkjøles helt imens du lager resten av elementene til skumbollene.

Skumboller:
Rull marsipanen til en pølse – min hadde en diameter på ca. 3 cm. Skjær den i skiver (5 mm tykkelse), og legg skivene på et stekebrett med bakepapir. Bak ved 180 grader i ca. 3-4 minutter, til de er gylne. La dem avkjøles.

Ha vann og sukker i en kjele, og la det koke opp så sukkeret smelter. Rør deretter i vaniljesukker og eddik. La det avkjøles litt.

Pisk eggehvitene, og hell i sukkermassen litt av gangen, etter eggehvitene er begynt å skumme. Pisk til skummet er en helt fast marengsmasse, og du kan vende bollen opp-ned uten at det faller ut. Ha marengsen i en sprøytepose.

Sprøyt marengsen ut på marsipanbunnene. Sprøyt deretter karamell i midten av marengsen ved å ha sprøyteposen med karamell ned i midten av marengsen og sprøyte litt karamell ut.

Bak skumbollene ved 220 grader i 1 minutt, slik at marengsen blir litt hard – da er det lettere å trekke de med sjokolade.

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroovn, og overtrekk bollene med sjokolade enten ved å helle det over dem, eller ved å pensle det på. Dryss med topping av ditt ønske – jeg brukte lakris-strøssel.

Denne oppskriften på Små skumboller med karamell er tilføyet av Else d. 09.11.2017.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Desserter  >  Små skumboller med karamell