Suksessterte

Suksessterte, gul kake, suksesskake – kjært barn har mange navn. Kaken i denne oppskriften har en saftig nøttebunn med både mandler og hasselnøtter, og den skjønneste gule krem som smaker deilig av smør og vanilje. Kaken kan lages dagen før den skal brukes, og kan fryses. Det er den ultimate påskekake, nydelig til konfirmasjon, og ikke minst til kaffebordet.

Suksessterte

Deilig nøttebunn og eventyrlig gul krem, her pyntet med mini-pikekyss

Årstid: Hele året
Personer: 12
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 6827
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften
Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Suksessterte.

NØTTEBUNN
5 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
100 g hasselnøtter

EGGEKREM
6 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
125 g sukker
2 ts vaniljesukker
evt. 1 klype salt (ved bruk av usaltet smør)
150 g usaltet smør, kaldt

PYNTEFORSLAG
Mini-pikekyss
Sjokoladeflak
Sesongens bær

Framgangsmåte for Suksessterte:

Nøttebunn:
Sett en rist midt i ovnen og forvarm ovnen til 170 grader. Dekk bunnen i en springform på 24 cm med bakepapir og smør sidene av formen.

Skill eggehviter og eggeplommer. Spar eggeplommene til senere. Den overflødige eggehviten kan du evt. bruke til mini-pikekyss.

Ha eggehviter i bakebollen og pisk til det nesten er helt stivt. Ha så i litt sukker av gangen mens du fortsetter å piske til du har stiv marengs.

Kjør nøtter i en foodprocessor eller mini-hakker til det er blitt finhakket (men ikke til mel). Bruk en slikkepott til å vende nøttene forsiktig inn i marengsmassen.

Ha nøttemarengsen i springformen, jevn den med slikkepotten, og stek nøttebunnen i den forvarmede ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Eggekrem:
Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Hvis du bruker usaltet smør kan du også ha i en klype salt. Bland med en visp som når hele bunnen av kjelen.

Varm blandingen opp på middels varme under nesten konstant røring, og pass godt på at det ikke brenner seg. Eggekremen skal så vidt koke opp og er klar når den har tyknet. Avkjøl i kjelen, og ha eggekremen over i en bakebolle. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap til den er helt kald, eller over natten.

Del det kalde smøret i små terninger eller skiver. Dette skal røres inn i den kalde kremen. Du kan gjøre det for hånd med en pisk, men for å få bort klumpene er det lettere med f.eks. en stavmikser med ballongvisp. Pass bare på å ikke piske for mye, slik at kremen holder seg tykk og gul.

Sett nøttebunnen på kakefat og bre eggekremen over den avkjølte nøttebunnen. Pynt med ønsket pynt - her er det valgt små pikekyss av eggehviten som var til overs. Suksessterten kan fint holde seg i kjøleskap et par dager, og du kan bruke ringen av springformen som beskyttelse og dekke med plastfolie. Suksessterten kan også fryses.


Tips:
Både bunn og krem kan lages dagen før du skal bruke den, og eggekremen har godt av å være helt avkjølt før du blander inn smøret.

Du kan bruke 200 g mandler eller 200 g hasselnøtter, helt etter smak og behag. Hvis du vil lage bunn uten nøtter kan du bruke Ritz-kjeks eller lignende, i samme mengde.

Enkle mini- pikekyss kan du lage av 1 eggehvite og 65 g sukker. Eggehvite piskes først halvstivt, så tilsettes deretter litt og litt sukker til du har stiv marengs. Bruk pose og tupp og lag små topper på bakeplate dekket med bakepapir. Tørk ved 100 grader varmluft i ca. 1 time. Skru av ovnen og la døren være lukket til de er avkjølt. Oppbevar i lufttett boks.

Denne oppskriften på Suksessterte er tilføyet av Else d. 20.03.2018.

Send inn dine egne oppskrifter og vinn
Nyhetsbrev

Motta våres ukentlige nyhetsbrev:

Nå 87559 mottakere.


Sideoversikt | RSS | Personopplysninger | © HEPHEY 2008 - 2010

Weboppskrifter
Oppskrifter  >  Matoppskrifter  >  Bakeoppskrifter  >  Kaker  >  Suksessterte